Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2016 19:41 - Проблеми на съвременния свят
Автор: 3xi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3368 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.10.2016 19:44


Светът, в който живеем, е един безкраен кръговрат, една палитра от емоции. И както всяка палитра носи черния цвят със себе си, така и обществото ни носи някои нерадости и проблеми. Ако живеехме на една безгрешна планета, то нямаше да има срещу какво да се борим. Би липсвала онази сила, която ни кара да се развиваме. Жалкото обаче е, че често не осъзнаваме проблемите, които се изпречват на пътя ни, и следователно се носим по течението без съпротива.

Един голям недостатък на днешното общество е стремежът към уеднаквяване. Стараем се да се развиваме като граждани на света, но забравяме да бъдем на първо място граждани на родината ни. Патриотизмът е отживелица и с него ще си отидат традициите, обичаите и разнообразието, което ни прави интересни и различни. В стремежът да бъдем модерни, забравяме корените си и често пренебрегваме заветът, който са ни оставили предците ни. Моето мото е: Приемай другите, без да променяш себе си. Нека да не мразим чуждото, а да обичаме своето!
 
Друг ключов проблем са хората непукисти. Хора, до толкова заети да „ръчкат“ из новия си смартфон, че забравят да погледнат през прозореца си и да видят какво се случва в задния им двор. Измами, кражби, масово затъпяване, манипулационни телевизионни предавания и така нататък, и така нататък... Нека да не търсим отговорност на онези, които ни манипулират и ограбват възможността ни да разсъждаме, а да погледнем себе си в огледалото и да се запитаме, защо не се бунтуваме? Защо се примиряваме с глупавият човек срещу нас, а не му подадем книга? Защо превключваме безцелно каналите и се увличаме в реалити предаванията, които ни пълнят главите с глупости? Защо, защо, защо... Защото докато вкъщи всичко привидно е наред, не ни интересува накъде върви светът.
 
Но стига за нас. Слънцето не се върти около нас, и понятието свят не включва само хората. Включва и околната среда, включва и беззащитните животни. Това как третираме онези, които не могат да ни отвърнат говори повече за нас, от всичките велики думи, които изричаме. Големи ферми, които гледат на животните като бъдещ приход, които не се замислят, че това също са живи същества с чувства и не ги третират със заслуженото уважение, ме натъжават. Когато човека се научи да живее в хармония и с другите обитатели на Земята, тогава ще постигнем истинско духовно извисение, тогава ще бъдем човеци в пълния смисъл на думата.

 
А до тогава, и до когато разрешим всички тези належащи проблеми, мога само да се надявам, че ще продължават да се раждат разумни хора, със собствено мнение и с любов в сърцата си, за да дърпат този тежък товар - нашият свят – напред.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 3xi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 16649
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930